Omgeving

In de omgeving van onze B&B Ikigai kan u heerlijk fietsen, wandelen, …  Voor de B&B bevindt zich wandelknooppunt 14 en fietsknooppunt 62. Wij kunnen u informeren over 8 wandel- en 2 fietsroutes, evenals toeristische informatie en de knooppuntenkaarten.

 

Op 250 meter van de B&B ligt het oudste natuurgebied van Belgie "het landschap de Liereman", ideaal voor een mooie wandeling door de bossen, heide, graslanden, stuifduinen en vennen. Dit natuurgebied is uniek in Europa. Kruidig ruikende gagelstruiken, zoetgeurende brem, frisgroene bossen en uitgestrekte heide zorgen voor een Kempens festival van geuren en kleuren. Er starten regelmatig geleide wandelingen aan het bezoekerscentrum. Ook is het landschap leuk om te bezoeken met kinderen. Kinderen kunnen spelen in het speelbos en kennismaken met Bo. De ingang van het speelbos bevindt zich aan de Cosmogolem, de houten reus. Het Stoeberpad (1,2 km) start bij het infobord aan het terras van het bezoekerscentrum en heeft negen speelelementen, waar de kinderen even zoet mee zijn!

 

Meer informatie over wat te doen, zien, proeven en beleven in Oud-Turnhout, Toerisme Oud-Turnhout. Voor de bierliefhebber kan je de laatste zaterdag van de maand de brouwerij "het Nest" bezoeken. Wil je uitgebreid tafelen, een ontspannend terrasje, proeven van streeklekkers, gastronomische arrangementen, culinair genieten, ... dit kan allemaal in Oud-Turnhout!

 

Wilt u vanuit Oud-Turnhout , Turnhout bezoeken? Turnhout ligt op 4 km van onze B&B en heeft een haventje, kasteel, gezellig marktplein met restaurantjes en terrasjes, het Begijnhofmuseum (Unesco erfgoed), het Nationaal museum van de speelkaart, het Taxandriamuseum,  het kasteel van de hertogen van Brabant (nu het Turnhouts gerechtsgebouw) en het gerenommeerd cultuurhuis ‘De Warande’