Wie zijn wij?

Mijn naam is Marc Goyvaerts

 

Ik ben geboren op 13 mei 1963 uit liefde tussen Louis Goyvaerts en Alida Maes, hun enige zoon. Mijn ouders hebben mij de kansen geboden in een veilige omgeving in  Ravels op te groeien. Mijn vader stimuleerde mij te studeren, hij hoopte op een goede toekomst. In mijn jeugdjaren heb ik veel op straat kunnen spelen en kampen gebouwd in de bossen. De vakanties met familie in Europa hebben mijn liefde voor het reizen aangewakkerd en respect voor de mooie natuur weten te waarderen. 

Ik ben in 1984 afgestudeerd als verpleegkundige en heb mij later gespecialiseerd in Intensieve Zorg. Het verbeteren en optimaliseren van zorgprocessen trok mijn aandacht en vanuit deze wijsheid heb ik diverse management opleidingen gevolgd, afsluitend met een universitaire opleiding als gezondheidswetenschapper. Mijn werkloopbaan heeft zich in Nederland afgespeeld, werkzaam in verschillende ziekenhuizen op de grensstreek.

Gezondheid en gezonde levensstijl hebben mij  in tijden van corona erg doen nadenken.  Als ons eten ons medicijn zou moeten zijn, laat dan ons medicijn voeding zijn [Hippocrates 460 vs 367 v chr]. De start om bewust plantaardig te gaan eten was gestart, evenals de spirituele verdieping wat mij innerlijke rust geeft.  Het jaarprogramma 365 Dagen Succesvol hebben mij kennis laten nemen in verbinding met jezelf, elkaar en de wereld. Vreugde erin, stress eruit!

Een zeer leerzaam jaar dat smaakte naar meer.  Ik was onder de indruk dat zoveel mensen zoekende zijn naar verbinding, rust, vrijheid, vriendschap en veiligheid. De jaren nadien heb ik mij laten inspireren door Michael Pilarcyzk en Tonny Robbins. De kern van hun boodschappen is "leef je mooiste leven" en "zorg dat jij de baas bent van jouw leven". Maar hoe doe je dit nu allemaal, daar waar je verlangt naar goede verbinding.  Als niemand en niets je op lange termijn gelukkig kan maken, alleen jezelf, hoe past dit toe?  Inge, mijn zielspartner, heeft mij rust gebracht en de zingeving in het leven vergroot. Samen hebben wij de schouders gestoken om onze B&B IKIGAI op te bouwen. 


Mijn naam is Inge Broeckx

 

Ik ben geboren op 2 juni 1970.  Mijn ouders zijn Gaston Broeckx en Emma Wouters.  Ik heb nog een oudere broer, Guy.  Opgegroeid ben ik in Oud-Turnhout en heb een mooie onbezorgde jeugd mogen ervaren dankzij mij ouders. 

Als secretaresse ben ik afgestudeerd in 1990 en heb steeds deze job uitgeoefend.  Ik heb in verschillende sectoren gewerkt en momenteel ben ik werkzaam bij het OCMW van Turnhout waar ik mijn steentje bijdraag aan de zorg voor anderen.

Na het overlijden van mijn mam ben ik steeds meer gaan nadenken over wat ik verder wou doen met mijn leven en of het leven dat ik had wel het leven was dat ik wilde leiden.  Vele vragen staken de kop op waar ik geen antwoorden op kreeg.  Uiteindelijk ben ik na bijna 27 gehuwde jaren, waaruit een prachtige zoon uit voortgekomen is, in een echtscheiding terecht gekomen en ben voor een leven met Marc gegaan.  Als start hebben we besloten een prachtige reis naar Scandinavië te maken waar we allebei sterker uit gekomen zijn tot het koppel dat we de dag van vandaag zijn.  Hier heb ik veel inspiratie kunnen opdoen, dankzij Marc, van Michael Pilarcyzk.  Zijn Meditation Moments zijn echt een aanrader.

Sporten is voor ons allebei een grote passie en hierin vullen we mekaar ook aan. Maar het allermooiste is dat we onze B&B opgestart hebben waar we allebei veel energie uithalen.  Daarom dat ik steeds dankbaar ben voor het respect, de dankbaarheid, de genegenheid en de liefde die hij mij iedere dag geeft.  Zonder dit alles zou ik mijn Ikigai misschien nog niet gevonden hebben.